woensdag 21 november 2018

Verf en Andy

Verf en Andy zijn twee dingen, die niet bij elkaar zijn weg te halen. Ik had al eerder geschreven over Andy die een blauw koppie had, omdat hij met zijn kop langs een raamkozijn ging waar net geverfd was. Dat was in de zomer.

Nu in de herfst besloten onze baasjes in huis een aantal muren te verven. Gelukkig een roomwitte kleur. Die valt bij Andy niet op. Terwijl mijn baasjes druk waren, moesten wij in onze mandjes blijven. Ik deed dat ook. Ik weet namelijk niet waar alles staat, verfbak, emmer met verf, kwasten met verf en de meubels waren ook verschoven. Dus, ik luisterde maar gewoon naar wat mijn baasjes deden.

Andy niet. Andy ging telkens uit zijn mandje. Hij rook aan de verf. Hij liep onze baasjes voor de voeten. Bijna had hij verf aan zijn lijf, maar dat konden de baasjes net voor komen. Verf heeft gewoon een enorm aantrekkingskracht op Andy. Misschien kunnen ze hem leren verven.

Zo vertelde Andy mij ook een keer over dat hij wel vaker verf op zijn lijf had. Hij was samen met bazinnetje in Hongarije. Ik woonde toen nog niet bij deze lieve baasjes. Andy wilde de hele dag bij bazinnetje zijn, maar die kon hem niet gebruiken. Ze was druk bezig om een kast blauw te verven. De dag er na, moest de kast nog een keer geverfd worden en wederom was ze heel druk. Andy moest zichzelf vermaken. En dat deed hij door lekker in het zonnetje te genieten.

Eind van de middag werd de oude schuur met de scheve oude deuren, waar bazinnetje de kast had geverfd, gesloten. Andy kon wel onder de deur kruipen, maar dat mocht niet. Bazinnetje was bang dat hij dan toch weer langs de pas geverfde kast zou lopen. Daarom ging Andy maar spelen met een hagedisje. Hij rende achter het hagedisje aan. Het hagedisje was een beetje bang en rende overal naar toe en uiteindelijk zocht hij zijn heil door onder de schuurdeur de schuur in gaan. Andy er achter aan. Het hagedisje was sneller en Andy had hem uit het oog verloren. Andy heeft geprobeerd onder de kast, achter de kast en zelfs in de kast te kijken om te zien of de hagedis zich daar verstopt zat. Helaas, hij was de hagedis kwijt. Teleurgesteld kwam hij onder de schuurdeur gekropen weer naar buiten.



Op dat moment kwam bazinnetje uit het huis gelopen en zag wat Andy had gedaan. Bazinnetje was een beetje boos, maar moest ook lachen. Andy had namelijk overal blauwe strepen. Op zijn koppie, op zijn lijf echt overal vond ze blauw. Toen wist bazinnetje nog even niet hoe ze dat moest verwijderen. Dat heeft ze opgezocht op internet. Ze heeft toen met kokosolie op een stukje keukenrol alle verf van Andy verwijderd en Andy, die likte vervolgens de kokosolie van zijn lijf.
Gelukkig heeft bazinnetje nu veel ervaring met het verwijderen van verf van Andy zijn kop, poten, rug, buik, staart en ga zo maar door. En bazinnetje...die kon de kast nog een keer verven.

1 opmerking:

  1. Weer een leuk verhaal over Toby en Andy en 2 super baasjes. Zo leuk om altijd te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen

Mopperdemopper

De laatste dagen waren nat en koud. Telkens als we naar buiten gingen, ging het regenen. Iedere keer liepen we in de regen. Bazinnetje moest...