vrijdag 13 april 2018

Wispelturig

Mijn bazinnetje is zo wispelturig. Nee, niet met wat we wel en niet mogen. Dat is heel erg duidelijk. Nee, jullie mogen niet op de bank. Nee, jullie mogen niet in de slaapkamer. Ja, jullie mogen in de tuin spelen. Ja, jullie mogen in jullie mandjes liggen.

Ze is wispelturig met haar kleding. Als we naar buiten gaan en een rondje gaan doen, dan gebeurd het de laatste tijd dat we weer terug moeten lopen. Soms zijn we al aan het einde van de oprit en moeten we weer terug naar huis. Bazinnetje wil dan een andere jas aantrekken. Dan wil ze een winterjas, dan weer een vest, maar meestal haar zomerjas. Iedere keer wil ze net wat anders. Pas wilde ze een sjaaltje om, want ze had last van haar keel. Daar gingen we dan weer voor terug lopen. Zo duren onze rondjes natuurlijk ook langer.

Wat is dat toch onhandig voor onze mensenvriendjes dat ze geen standaard jas hebben zoals wij. Wij hebben gewoon altijd dezelfde kleding aan en hebben het soms heus wel iets warm...maar dan laten we onze haren vallen en dan wordt het vanzelf beter. Of we lopen iets langzamer...dan hebben we het ook niet zo warm.

Het lijkt me echt onhandig met dit weer dat je telkens moet gaan nadenken wat je aantrekt. Ons bazinnetje vind het ook lastig om telkens weer kleding uit te kiezen. Zelfs met haar schoenen wisselt ze telkens. Wel sokken in schoenen of toch die andere schoenen waar sokken niet in staan. Wij hebben gewoon geen schoenen....misschien moeten de mensenvriendjes dat eens uitproberen!

Het scheelt wel heel veel tijd dat wij geen gezeur hebben met het kiezen van de juiste kleding en schoeisel. Ik zou het alleen zo fijn vinden als ons bazinnetje wat duidelijker weet wat ze wil. Zo blijven wij de oprit maar op en af lopen. Hebben jullie ook zoveel moeite met het kiezen van de juiste kleding met dit weer?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Mopperdemopper

De laatste dagen waren nat en koud. Telkens als we naar buiten gingen, ging het regenen. Iedere keer liepen we in de regen. Bazinnetje moest...