vrijdag 23 februari 2018

Macadamia's

Bij een vorige blog, Holle bolle Gijs, had ik al aangegeven dat Andy heel ziek is geworden van mensenvoedsel. We moesten een keer thuis blijven en toen heeft hij mij verteld wat er is gebeurd. Ik was toen nog niet bij deze baasjes. Andy was toen nog het enige hondje in dit huis.

Bazinnetje was op de markt geweest en had een zakje macadamia's gekocht. Deze had ze in de auto neer gezet en op de terug weg af en toe een nootje gegeten. Op het plaatje hier onder is het een bakje, maar het was een zakje noten.
Toen bazinnetje thuis kwam moesten ze meteen weer weg. Waarheen dat weet Andy ook niet. Hij mocht wel mee. Hij vond het namelijk verschrikkelijk om alleen thuis te blijven. Dus, hij was blij dat hij mee mocht. Andy ging achter in de kofferbak. Ze hebben een grote auto en een ruime kofferbak waar hij dan in zat. Er zat een hondenrek boven de achterbank, zodat hij niet makkelijk naar voren zou kunnen gaan. Maar toen de baasjes even uit de auto gingen, is Andy wel naar voren gegaan. De zijkanten naast de hondenrek zijn groot genoeg voor Houdini-Andy. Toen hij bij de voorstoelen aan kwam, ontdekte hij het zakje met macacamia's. Hij heeft altijd zin in mensenvoedsel en ook deze heeft hij lekker gegeten. 

Baasjes waren erg boos toen ze ontdekte dat Andy achter het stuur zat en dat hij het zakje macadamia noten bijna had leeg gegeten. Dat maakte mijn maatje echt niet uit. Hij had immers zijn buikje rond gegeten. 

Alleen 's avonds...toen voelde hij zich beroerd, misselijk en moest hij overgeven. Het laatste rondje liep hij niet zo goed meer. Hij was duizelig en hij voelde zich beroerder worden. Zijn baasjes hebben hem in zijn mandje gelegd en hoopte dat hij de volgende dag weer helemaal fit zou zijn. 

Toen bazinnetje Andy de volgende ochtend wilde uitlaten, kon Andy niet meer op zijn pootjes staan. Hij was zo ongelooflijk ziek. De baasjes gingen snel op internet kijken of Andy misschien ziek was geworden door de macadamia's. 

Daar vonden ze natuurlijk dat chocola, druiven, avocado en ook macadamia's ontzettend slecht zijn voor honden. Andy eet alles, dat schreef ik al eerder, maar de grote hoeveelheid macadamia's waren echt te veel. Mijn vriendje was heel erg ziek. 

Mijn baasjes hebben meteen de dierenarts gebeld. Daar konden ze ook meteen terecht toen ze uitlegde dat Andy ontzettend ziek was geworden door waarschijnlijk macadamia noten. De dierenarts heeft Andy een paar prikjes gegeven. De hele dag is Andy ziek geweest. Gelukkig heeft hij het overleefd! 

Maarre...als je denkt dat Andy er van geleerd heeft....NEE! Hij eet nog steeds al het mensenvoedsel en het liefst veel. Een beetje is al niet goed, maar met grote hoeveelheden kan hij weer ziek worden. Wat een SUKKEL! Gelukkig letten onze baasjes goed op.....alleen is Andy slim genoeg om op tafels te klimmen. Stoelen naar het aanrecht te schuiven. Om te kijken of daar nog wat lekkers staat. Iedere keer verzint hij weer nieuwe mogelijkheden om mensenvoedsel te eten. 

Zo heeft hij nog een keer paaseitjes gegeten....dat was te weinig om ziek te worden. Wilde hij de sierbesjes van een kerststukje eten. Gelukkig was bazinnetje op tijd om te zorgen dat hij dat niet deed. Andy is een deugniet. Ik niet...ik ben ontzettend lief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Mopperdemopper

De laatste dagen waren nat en koud. Telkens als we naar buiten gingen, ging het regenen. Iedere keer liepen we in de regen. Bazinnetje moest...